Dag 54 – The Entrance – ernæring underveis

Newcastle til The Entrance (North): 68 km.

Vi var uthvilte og proppfulle av kultur i dag. Dagens etappe gikk derfor smertefritt. Det var mer kupert enn vi trodde, men med uthvilte ben gikk det bra.

Det er søndag idag. Det kan være grunnen til at vi ikke følte trafikken stressende, samt at vi hadde både skulder (stort sett) og sykkelstier. Enn så lenge opplever vi det kurant å sykle inn mot Sydney – men vi har nok det værste strekket igjen. Storparten av det gjør vi unna imorgen.

Løvenes park
Bye, Newcastle!
Dette var tidlig på dagen, nå har vi vel under 90 km igjen 😊 på
Bryggelunch! Vi raidet et bakeri og koste oss med fotbad og sjokomelk
Spiker’n Børresen
To er nok en for mye på denne doningen

 

The Entrance er et flott sted. Vi camper rett ved innsjøen, men er samtidig ikke mer enn 50 meter fra havet. Flotte sandbanker, og det er visstnok mye fisk her. Mange som prøver lykken, men foreløpig har vi ikke sett (eller hørt) noen som har fått noe å skryte av idag!

Nudisten….
Neida 😔
Flott sted med hav og innsjø kun adskilt av en liten sandbank
Utsikt fra The Entrance, mot campingen
Vi digger The Entrance!!

 

Turen går jo ubønnhørlig mot slutten. Idag er det en uke til Erik drar til Brisbane for julefeiring og familiegjenforening, mens Jan drar hjem til Norge og Nykirke 3 dager senere.

Hva har vi spist og drukket underveis på våre sykkeldager?

2 dager for vi dro til Australia (på Eriks 60-års-feiring) pratet Jan med en av Eriks kamerater. Han mente at vi måtte ta erfaring/fobrenning på alvor, og ikke risikere dehydrering eller å “gå tomme” Vi gjør forsåvidt det svarte Jan, uten helt å kunne si noe om hvilken mengde og type veske og annen næring vi trengte per dag.

Litt ustrukturert, men allikevel  med en form for plan har vi gjort det på denne måten:

Energidrikk. Vi har alltid blandet oss 2 flasker hver, nesten uansett lengde på turen. Her har vi nok blitt flådd skikkelig, vi betaler en formue for dette, spesielt de gangene vi handlet dette på “ernæringsbutikker”. De siste ukene har vi funnet det på supermarkedet.

Vi har i tillegg salttabletter (som vi spiser litt uregelmessig), Jan har disse i baklomma, og deler ut “ved behov” (når han husker).

Vi har passet godt på hverandre, spesielt i starten, “har du drukket nok idag?” “Pisser du blankt?”

Vi har ofte spist to luncher, spesielt på de lange dagene. En tuna-lunch med Ryvita (eller tilsvarende), og en kjøpe-lunch. Den er ofte blitt supplert med en sjokolademelk 🙂

De første ukene feiret vi også ankomst campen med en iskald cola og/eller en is! Vi har forsøkt å trappe litt ned på dette de siste ukene. Forsøkt!

Vi supplerer med bananer, peanøtter og barer mellom måltidene.

Kort oppsummert, vi har ikke gått tomme eller blitt dehydrert noen av dagene. Fornøyde med det, asså!

 

Plan A for imorgen er å cruise videre snøtt 70 km til, retning Manly. Vi camper på siste camp før Manly, omtrent 15 km nordafor. Turen inkluderer også en fergetur fra Ettalong til Palm Beach!